Yarn nedir?

Yunus Özcan
1 min readNov 22, 2018

--

Yarn javascript projelerinde npm yerine kullanılabilecek daha kullanışlı, daha güvenli ve daha hızlı bir paket bağımlılık yöneticisi olarak tanımlanabilir.

Halihazırdaki npm projenizde yarn kullanmak için proje dizininizde yarn kodunu çalıştırmanız yeterli. Npm tarafından yarn’a geçmek birçok projede kolaydır. Çünkü yard da npm ile aynı package.json formatı ile çalışmaktadır. Proje dizininizde paketleri yüklemek için yarn veya yeni paket eklemek için yarn add <package> kodunu çalıştırdığınızda yarn yarn.lock dosyasını proje dizininde oluşturacaktır.

Özellikleri

Yarn daha önce indirilen paketleri yedekleyerek bir dahaki yüklemede daha hızlı yüklemenizi ve bu paketleri internete bağlı olmadığınızda dahi kurabilmenizi sağlar. Yarn ayrıca yüklenen paketlerin checksum değerlerini kontrol eder.

Kurulum

Homebrew kullanarak bilgisayarınıza yarn kurabilirsiniz.

brew install yarn

Eğer nvm gibi versiyonlama sistemi kullanıyorsanız --without-node parametresiyle kurulumu yapabilirsiniz.

brew install yarn --without-node

Kişisel seçimime gelicek olursak belli bir süre yarn kullandım daha sonra npm'e geçtim En son çıkan versiyonlarında yarn ile benzer özelliklerin geliştirilmiş olması ve gyp grpc gibi build kütüphanelerini kullanırken yaşadığım problemler neticesinde tamamen npm kullanmaya karar verdim.

--

--

Yunus Özcan

Developer & Entrepreneur. Founder @appitr , Former founder @hackercancom